Over M'Y Style Informatie over huidverzorging MyStyle - Informatie over haarverzorging MyStyle - Ayurveda MyStyle - Informatie over kleurenanalyse Informatie over de dermaroller Het laatste nieuws van M'Y Style De complete prijslijst van M'Y Style Contactinformatie M'Y Style

Ayurveda


Ayurveda is zowel een levenswijze als een geneeskundig systeem dat in India al meer dan 5000 jaar wordt beoefend en daardoor kan worden bestempeld als de oudste geneeswijze die de mens kent.                                                                                                                                         Ayur betekent “leven en Veda betekent “weten”. Ayurveda is dus in de ruimste betekenis ‘kennis over het leven’. Waarbij men uitgaat van een holistisch mensbeeld. Leefwijze,voeding, kruiden en massage vormen een belangrijk onderdeel van de Ayurvedische behandeling.Een goede gezondheid ontstaat door een juiste balans van drie levensenergieën, Dosha’s genaamd, die een combinatie zijn van de vijf elementen (water, aarde, vuur, ether en lucht). Deze drie Dosha’s zijn Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en beetje water)  Kapha (aarde en water). Onbalans zowel op geestelijk als op lichamelijk vlak leidt tot zwakte en ziekte. Te veel stress of vervuiling van het lichaam liggen doorgaans aan de basis van een groot aantal klachten. Meer evenwicht op geestelijk vlak en het lichaam ontdoen van gifstoffen (ama) vormt volgens Ayurveda de weg naar een gelukkig en gezond bestaan. 

Ayurvedische massage – Abhyanga      

De ayurvedische massage kenmerkt zich door het feit dat er rekening gehouden wordt met de persoonlijke constitutie en het meest unieke is de medicinale warme kruidenolie. Deze olie dient niet als smeermiddel maar bezit daadwerkelijk geneeskracht. Ze worden met specifieke kruiden bereidt volgens oude recepturen. De massage kan deuren openen waardoor je je bewuster wordt van wat er zich op fysiek en emotioneel niveau afspeelt.

De ayurvedische massage draagt onder andere bij aan:

*het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop
*het bestrijden van stress,vermoeidheid en slapeloosheid
*bewustwording van het lichaam
*verlichting van spierspanning
*herstel van vitaliteit, zowel lichaam als geest                                                                                                                                                             *versnelt afvalstoffen afvoeren

Een ayurvedische massage is geschikt voor iedereen. In feite zou het goed zijn om eenmaal per week of minstens regelmatig een massage te ondergaan om volledig fysiek en mentaal te ontspannen. Op deze manier behoudt je beter je energie voor de vele dagelijkse activiteiten en voorkom je uitputting.( ook op mentaal vlak)

Magische marma massage:           

prachtige behandeling via drukpuntmassage met etherische olie.Deze druk wordt gegeven op plaatsen waar prana (levensenergie) naar de oppervlakte komt zodat blokkade/spanning losgelaten kunnen worden en energie weer vrijuit kan stromen. Voor heling van organen, fysiek en emotioneel herstel. Bij vermoeidheid, gebrek aan energie, pijnklachten,stress

Swedana – Ayurvedisch Stoombad

Door na de massage een stoombad (swedana) te nemen worden de afvalstoffen vloeibaar gemaakt en gemakkelijker uitgescheiden. Een stoombad heeft een diepe ontspannende werking. In sommige gevallen van kapha en vata klachten wordt deze swedana aangeraden en maakt dit standaard onderdeel uit van de ayurvedische behandeling.

Door massage worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. In India worden pasgeboren baby’s door de ouderen gemasseerd, en als ze oud genoeg zijn, masseren ze elkaar dagelijks.Vooral ook voor ouderen die in de vata fase van hun leven zijn is het belangrijk om met regelmaat gemasseerd te worden.

De massage duurt ruim vijf kwartier en is een heerlijke manier om stress los te laten en nieuwe energie op te doen. Gedachten komen tot rust, er ontstaat een diepe ontspanning in lichaam en geest. Vanuit een diepe bron van stilte wordt de massage met aandacht en liefde gegeven. Reken op 2 uur tijd inclusief kop thee, voetenbad, gesprekje bij binnenkomst en rustig naliggen.                                                                                

Contra-indicaties (waarbij de massage wordt afgeraden):
• eerste drie maanden zwangerschap 
• griep, koorts;
• actieve kanker;
• direct na het eten

Het is raadzaam geen nieuwe kleding te dragen na de massage vanwege de olie, en een sjaal of pet voor het hoofd zodat er geen wind opkomt. Na de massage is het raadzaam om geen koffie en alcohol maar veel water of kruidenthee te drinken. 

UDVARTHANA:

Dit is een droge massage met medicinale poeder die gegeven wordt bij mensen met overgewicht of teveel Kapha. Deze massage werkt op de  vastzittende afvalstoffen in het onderliggende verweefse,l zodat dit goed loskomt en het lichaam dit kan afvoeren. Om dit afvoeren te bevorderen volgt een sessie in de swedana. Het brengt energie terug in het vermoeide lichaam en na de massage voelt de huid heerlijk zacht.

 

 

Shirodhara is een ayurvedische behandeling van het hoofd. Bij de shirodhara giet je een stroom van warme kruidenolie, rozenwater of melk op het voorhoofd (het derde oog of 6e chakra) met behulp van een speciale pot. Shirodhara geeft een gevoel van welzijn en draagt bij aan verjonging van de zintuigen die zich bijna allemaal in het hoofd bevinden.Shirodhara werkt voedend,verjongend en vitaliserend. Shirodhara is 1 van de beste effectieve behandelingen tegen alle psychische klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornissen. Het is als het ware een massage van de geest. Door de warme olie worden ook de gedachten gezuiverd. Na de behandeling voel je je echt veel lichter en helderder.

 


Maak afspraakMaak een afspraak

Openingstijden

   
Maandag: 11.00-20.00 uur
Dinsdag: 09.00-18.00 uur
Woensdag: 09.00-18.00 uur
Donderdag: 09.00-18.00 uur
Vrijdag: 09.00-17.00 uur
Zaterdag: op aanvraag
Zondag: gesloten


Nieuwsbrief M'Y Style


M'Y Style brengt regelmatig een leuke nieuwsbrief uit met handige tips, allerlei informatie en acties. Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

 


Vind ons leuk!


Vertel je Facebook vrienden over ons en like ons met de knop hieronder!